Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
بیماری مقاربتی تریکومونیازیس
تریکومونیازیس یا تریکومونا یکی از عوامل رایج عفونت واژن است و جز بیماری های مقاربتی به حساب می آید که به وسیله تک یاخته تاژکداری به نام تک تارچه واژن( تریکوموناس واژینالیس) ایجاد می شود. در ادامه مقاله با علائم ، علل و درمان این بیماری آشنا خواهیم شد.
انتقال بیماری به طور عموم از روش نزدیکی و در مواردی از روش تماس مستقیم، یا استفاده از ابزار و وسایل مشترک می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات نشان می دهد که این بیماری تا حدی خطر انتقال ویروس اچ آی وی(HIV) را افزایش می دهد.
علایم تریکومونیازیس در زنان
علایم در زنان معمولاً بیش از مردان مشاهده می شود. معمولاً زنان علایم تریکومونیس را در عرض 1 تا 4 هفته از عفونت ابتدایی تجربه می کنند که عبارتند از:
تحریک و خارش مهبل و منطقه های پیرامون آن
ترشحات کف دار رنگی از مهبل
بوی شدید مهبل
درد موقع نزدیکی
درد موقع ادرار کردن
این بیماری همچنین میتواند تاثیری منفی بر بارداری داشته باشد. زنان حامله مبتلا به این انگل بیشتر ممکن است که زایمان زودرس داشته باشند و هم احتمال تولد نوزادان کم وزن در این زنان بیشتر است.
علائم تریکومونیازیس در مردان
اکثر مردان مبتلا به این بیماری هیچ علامت ی خاصی ندارند. زمانی که مردان به این بیماری مبتلا شوند، بطور کلی علائم خفیف است و این علائم شامل:
درد موقع ادرار کردن
درد موقع انزال
ترشحات
حس آزردگــی در آلت تناسلی
درمان تریکومونیازیس
تریکومونیازیس و اچ آی وی
اشخاص مبتلا به این بیماری، بیشتر در معرص ابتلا به ویروس HIV هستند؛ ویروسی که سبب بیماری ایدز می شود. همچنین درصورتی که تست اچ آی وی شخص مثبت باشد، و آن شخص هم زمان به این بیماری مبتلا باشد، این قضیه موجب می شود که شخص با احتمال بیشتری ویروس HIV را به شریک جنسی انتقال دهد. رابطه بین دو عامل تریکومونیازیس و اچ آی وی در زنان بیش از مردان است.
راه های انتقال تریکومونیازیس چطور است؟
1. روابط جنسی واژینال، دهانی یا مقعدی
این عفونت از طریق هرگونه روابط جنسی با شخص الوده ممکن است انتقال میابد حتی چنانچه شخص الوده هیچگونه علائم ظاهری نداشته باشد.
2. تماس با آلت تناسلی
تریکومونیازیس با تماس آلت تناسلی – حتی چنانچه انزال رخ ندهد – میتواند از شخصی به شخص دیگر سرایت کند، بدین ترتیب رابطه زنان همجنسگرا هم میتواند سبب انتقال این عفونت می شود.
این عوارض عفونی از طریق تماس های طبیعی فیزیکی مانند بغل کردن، بوسیدن، استفاده از ظروف مشترک یا دستشویی فرنگی منتقل نمی شود.
نیز تماس جنسی که اندام تناسلی در آن نقشی ندارد سبب سرایت تریکومونیازیس نخواهد شد.
علایم تریکومونیازیس
درمان تریکومونیازیس چطور است؟
اغلب برای درمان تریکومونیازیس از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده می شود. پیش از استفاده دارو حتماً با پزشک مشورت کنید. همچنین انجام آزمایش های بارداری قبل از مصرف دارو بسیار مهم است زیرا که این آنتی بیوتیک می تواند به جنین شما آسیب برساند.
شریک جنسی شما نیز باید همزمان با شما به پزشک مراجعه کند و برای جلوگیری و یا درمان و جلوگیری از انتشار این ویروس تحت درمان قرار گیرد. همچنین ، اشخاص مبتلا به تریکومونیازیس تا زمانیکه بهبودی کامل پیدا نکرده اند و تمام علائم آن ها رفع نشده است باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنند. حتی چنانچه حس بهبودی کامل می کنید استفاده کردن تمام آنتی بیوتیک هایی که پزشک برایتان تجویز نموده است الزامیست.
جلوگیری از بیماری آمیزشی تریکومونیازیس چگونه است؟
برای کاهش خطر ابتلا به تریکومونیازیس این موارد را به یاد داشته باشید :
استفاده از کاندوم به روشی درست در هر بار رابطه جنسی
تعهد به خانواده و پرهیز از تعدد شرکای جنسی
پرهیز از برقراری رابطه جنسی با اشخاص سالم به منظور جلوگیری از انتقال ویروس( در صورت ابتلای خودتان به این بیماری)
در‌صورتی‌که فکر می کنید که به این بیماری مبتلا شده اید از داشتن هر گونه رابطه جنسی پرهیز کنید و به پزشک مراجعه کنید.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

صفحات اپلیکیشن خودرا در کمترین زمان بسازید
ارزانترین تورهای ترکیه در بهترین هتل ها
ویزیت آنلاین هموروئید
پکیچ گردشگری فوق العاده دبی
کامل ترین آرشیو رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه
انتخابی سریع وارزان برای خرید بلیط
تنوع بینظیر جشنواره بازارآنلاین گوشت
جراحی زیبایی سینه و شکم
درمان سریع وقطعی بواسیر بدون درد و خونریزی
آبسردکن های یخچال‌دار مناسب برای اتاق خواب
معتبرترین درگاه خریدبلیط هواپیماقطاراتوبوس
اگر قصد سفری عاشقانه و به یادماندنی دارید

منتخب های زناشویی(دانستنیهای ازدواج، نامزدی، عقد، بارداری و زایمان، سالمندی، دانستنیهای جنسی و...) سایر مطالب زناشویی
رابطه زناشویی در حضور فرزند خواب

دروغ های مالی در زندگی مشترک و عوارض آن

رفتار همسران در دوران قاعدگی خانم ها چگونه باید باشد؟

علت دیر انزالی در مردان

چگونه یک همسر ایده آل باشیم؟

نکاتی که شب زفاف باید مورد توجه قرار گیرد

آیافقط بایک بار مقاربت پرده بکارت ممکن است از بین برود؟

همه چیز در مورد پرده بکارت

آیا استرس پدر بر جنین تاثیر می گذارد!

گریه‌کردن در دوران بارداری چه تاثیری بر جنین می گذارد؟

تریکومونیازیس چیست؟ علل و نشانه‌‌های کدامند؟

وقت گذاشتن برای همسر چقدر اهمیت دارد؟
سایر مطالب زناشویی

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۸۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند

به گزارش خبرآنلاین، مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

«رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در گفت‌وگو با ایلنا درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

رضایت نسبی از داروهای سالک تولید داخل

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902092

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر