Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-02@18:14:14 GMT

قرص اورژانسی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۳۰۳۲

قرص اورژانسی چیست؟

به گزارش صدای ایران،قرص اورژانسی ضد بارداری برای جلوگیری از حاملگی استفاده می‌شود. کاربرد اصلی این قرص هنگام برقراری رابطه جنسی محافظت‌نشده یا ناخواسته و همچنین در صورت فراموشی مصرف قرص‌های ضد بارداری است. این قرص‌ها با به تاخیر انداختن و توقف تخمک‌گذاری، از بارور شدن آن‌ها به‌وسیله اسپرم جلوگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل حاوی مقدار زیادی پروژسترون هستند. 

توجه به این نکته ضروری است که قرص‌های اورژانسی تنها در صورتی که بارداری اتفاق نیفتاده باشد، موثر هستند. بنابراین باید بلافاصله بعد از داشتن رابطه جنسی مصرف شود. باید بدانید که از این قرص‌ها برای سقط جنین نیز استفاده نمی‌شود. 

همچنین توصیه می‌شود اگر ۱۵ روز بعد از مصرف قرص اورژانسی پریود نشدید، برای تشخیص بارداری به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید.



انواع قرص اورژانسی جلوگیری از بارداری


قرص‌های اورژانسی انواع مختلفی دارند که نحوه و دوز مصرفی آن‌ها متفاوت است. معمولا بعضی از این قرص‌ها را می‌توان بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد. اما بهتر است قبل از مصرف با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. در ادامه به برخی از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین این قرص‌ها اشاره می‌کنیم.



قرص لوونورژسترول


این قرص‌ها با نام‌های تجاری گوناگونی تولید می‌شود که حاوی هورمون پروژسترون هستند تا از بارداری ناخواسته جلوگیری کنند. قرص های لوونورژسترول هرچه زودتر مصرف شوند، میزان اثربخشی بالاتری خواهند داشت. به همین دلیل بهتر است تا ۷۲ ساعت بعد از رابطه جنسی مصرف شوند. 

استفاده از این قرص‌ها تا ۵ روز پس از نزدیکی نیز امکان‌پذیر است؛ اما تاثیر متوسطی خواهد داشت. قرص‌های Take Action، My Way، Plan B One–step و Preventeza از رایج‌ترین قرص ‌های اورژانسی لوونورژسترول محسوب می‌شوند که می‌توانید بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کنید. معمولا به‌صورت ۱ قرص ۱/۵ میلی‌گرمی یا ۲ قرص ۰/۷۵ میلی‌گرمی که هر ۱۲ ساعت باید مصرف شود، به فروش می‌رسند. 



قرص یولی‌پریستال یا EllaOne


قرص‌های یولی‌پریستال تخمک‌گذاری را به تاخیر می‌اندازد و جزو قرص‌های غیرهورمونی طبقه‌بندی می‌شود. تا ۵ روز بعد از رابطه جنسی هم قابل‌استفاده هستند و معمولا به‌صورت قرص‌های ۳۰ میلی‌گرمی تولید می‌شوند. توجه کنید که برای خرید حتما باید نسخه پزشک داشته باشید.

قرص لوونورژسترول


قرص جلوگیری از بارداری


قرص ضد بارداری


قرص‌های ضد بارداری مثل LD و HD که نوعی قرص ترکیبی از هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند، به‌عنوان قرص اورژانسی نیز استفاده می‌شوند. اما میزان مصرف آن‌ها در این حالت متفاوت است و باید تعداد بیشتری مصرف شود. 

این قرص‌ها فرایند تخمک‌گذاری را به تعویق می‌اندازد و از بارداری جلوگیری می‌کند. اگر از قرص LD استفاده می‌کنید، باید ۴ عدد از آن را بلافاصله بعد از نزدیکی و ۴ عدد دیگر را ۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. اما اگر قرص HD دارید، ابتدا ۲ قرص و پس از ۱۲ ساعت ۲ قرص دیگر بخورید. میزان اثربخشی این قرص‌ها در مقایسه با موارد قبلی کمتر است. بهتر است قبل از مصرف نیز با پزشک خود مشورت کنید.



عوارض قرص های اورژانسی ضد بارداری


به‌طورکلی عوارض قرص‌ های اورژانسی شامل موارد زیر است. این عوارض در تمامی افراد دیده نمی‌شود و ممکن است هر فرد تنها یکی از این مشکلات را داشته باشید.

حالت تهوع


لکه ‌بینی


خون‌ریزی نامنظم قاعدگی 


تاخیر در زمان پریود (این مدت زمان باید کمتر از ۱ هفته باشد)


دردهای شکمی


احساس خستگی


احساس درد در پستان‌ها


سردرد


سرگیجه


تغییرات خلق‌وخو


گرفتگی عضلانی


قرص اورژانسی ضد بارداری کی باید خورد


قرص اورژانسی ضد بارداری چه عوارضی دارد

 


بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی برای جلوگیری از بارداری


بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی بلافاصله بعد از برقراری رابطه جنسی است. زیرا در این صورت احتمال بارداری کاهش می‌یابد و میزان اثربخشی قرص‌ها بالا می‌رود. بهترین زمان مصرف تا ۷۲ ساعت پس از رابطه جنسی تخمین زده شده است. اما تا ۵ روز بعد از نزدیکی نیز می‌توان از این قرص‌ها استفاده کرد؛ با این تفاوت که عملکرد آن‌ها کاهش می‌یابد. 

توجه کنید که مصرف مداوم و زیاد قرص های اورژانسی می‌تواند به بدن آسیب برساند و در طول ۱ سال تنها ۲ تا ۳ مرتبه می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. 



روش و طریقه مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری

 

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، طریقه مصرف هر قرص متناسب با تعداد و نوع آن متفاوت است. اگر از قرص های اورژانسی لوونورژسترول استفاده می‌کنید، باید قرص ۵/۱ میلی‌گرمی را ۱ مرتبه و قرص ۷۵/۰ میلی‌گرمی را ۲ مرتبه به فاصله زمانی ۱۲ ساعت مصرف کنید. قرص‌های یولی‌پریستال نیز به‌صورت تک قرص ۳۰ میلی‌گرمی عرضه می‌شوند و با نسخه پزشک قابل تهیه هستند.

در صورت مصرف قرص ضد بارداری LD باید ۴ عدد از آن را بلافاصله بعد از رابطه جنسی و ۴ عدد دیگر را ۱۲ ساعت بعد مصرف کنید. اگر از قرص HD استفاده می‌کنید نیز ابتدا باید ۲ قرص و پس از ۱۲ ساعت ۲ قرص دیگر بخورید.

آیا مصرف قرص اورژانسی ضد بارداری در دوران شیردهی ممنوع است؟
مصرف قرص اورژانسی در دوران شیردهی ممنوع نیست. اما به دلیل هورمونی بودن این قرص‌ها، امکان انتقال هورمون‌ها به شیر مادر و بعد به بدن نوزاد وجود دارد. در حالت کلی می‌توان گفت خطری برای سلامت نوزاد ندارد. 

همچنین در برخی موارد توصیه می‌شود تا ۱ هفته بعد از مصرف قرص به فرزند خود شیر ندهید. ولی بهتر است قبل از مصرف این قرص‌ها با پزشک خود مشورت کنید و متناسب با شرایط جسمی خود و نوزادتان مصرف قرص اورژانسی را شروع کنید. 



قرص‌های اورژانسی ضد بارداری برای جلوگیری از بارداری‌های ناخواسته استفاده می‌شود. مصرف این قرص‌ها باید تحت‌نظر پزشک باشد؛ اما به‌صورت بدن نسخه نیز به فروش می‌رسند. انواع مختلفی از این قرص‌ها تولید شده و با نام‌های یولی‌پریستال یا EllaOne و لوونورژسترول شناخته می‌شوند. اگر دسترسی به این‌ها امکان‌پذیر نباشد، می‌توان از قرص‌های ضد بارداری LD و HD نیز استفاده کرد. مصرف قرص های اورژانسی باید محدود باشد و حداکثر سالی ۲ تا ۳ مرتبه باید از آن استفاده کنید.



آیا مصرف هم‌زمان قرص اورژانسی و ضد بارداری امکان حاملگی را کاهش می‌دهد؟


جواب این سوال منفی است و مصرف هم‌زمان این ۲ قرص می‌تواند موجب بروز عوارض جانبی خطرناکی شود. در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت‌نشده ابتدا به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و با توجه به تجویز پزشک از قرص‌های اورژانسی استفاده کنید.



قرص‌های اورژانسی ضد بارداری چگونه قرص‌هایی هستند

 

این قرص‌ها به‌منظور جلوگیری از بارداری ناخواسته و در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت‌نشده استفاده می‌شوند و با تاخیر در تخمک‌گذاری، احتمال حاملگی را کاهش می‌دهند.


مصرف قرص اورژانسی برای چه افرادی خطرناک یا ممنوع است؟

 

مصرف این قرص برای زنان باردار ممنوع است و کاربردی ندارد. اگر به مواد تشکیل‌دهنده این قرص‌ها حساسیت دارید از خوردن آن‌ها اجتناب کنید. اگر از داروهای سل، صرع، آنتی‌بیوتیک و داروهای کاهش‌دهنده اسید معده استفاده می‌کنید، حتما قبل از مصرف قرص اورژانسی با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید. همچنین افراد دارای اختلالات خونی و سابقه آمبولی و ترومبوز و بیماری‌های کبدی نیز از مصرف آن خودداری کنند.



قرص‌های اورژانسی را از کجا تهیه کنیم؟

 

این قرص‌ها را می‌توان از درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها، مطب پزشکان و مراکز مخصوص سلامت زنان و زایمان تهیه کرد. برخی از این قرص‌ها بدون نسخه و بعضی دیگر تنها با نسخه پزشک به فروش می‌رسند.




 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: قرص ضد بارداری جلوگیری از بارداری مصرف قرص اورژانسی قرص های اورژانسی بلافاصله بعد استفاده می کنید رابطه جنسی زنان و زایمان قرص ها قرص ها قبل از مصرف تخمک گذاری مشورت کنید میلی گرمی ۱۲ ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۳۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر شانه ۳۰ عددی تخم مرغ حدود ۱۲۰ هزار تومان است. این یعنی قیمت هر عدد تخم مرغ برای مصرف کننده ۴۰۰۰ تومان تمام می شود. قیمت ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.

بیشتر بخوانید: چه چیزهایی را می‌توان جایگزین تخم‌مرغ در غذاها کرد؟

در میادین میوه و تره بار نیز براساس نرخنامه سازمان میادین میوه و تره بار، قیمت یک شانه ۳۰ عددی این کالای پروتئینی پرمصرف، بسته به نوع بسته بندی آن بین ۸۹ تا ۹۳ هزار تومان است.

همچنین در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز تخم مرغ در بازه قیمتی ۹۵ تا ۱۱۸ هزار تومان بسته به برند و بسته بندی آن عرضه می‌شود.

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که تخم مرغ این روزها بازار آرامی را سپری می‌کند و بنا بر گفته کارشناسان این حوزه در نیمه اول سال با گرم‌تر شدن هوا مصرف تخم مرغ کم می‌شود که طبیعتا قیمت‌ها با کاهش تقاضا قدری کاهشی می‌شود.

البته رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران نیز چندی پیش به ایسنا اعلام کرد که از دولت درخواست کردیم با توجه به کاهش مصرف تخم‌مرغ در نیمه اول سال با خرید تضمینی تخم‌مرغ مازاد، از تولیدکنندگان حمایت کند؛ اما هنوز اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

به گفته این فعال بخش خصوصی قیمت تخم مرغ در مرغداری در حال حاضر به کیلویی ۳۲ هزار تومان رسیده و این در حالیست که قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران حدودا کیلویی ۶۰ هزار تومان است. این یعنی تخم مرغ ۵۰ درصد قیمت واقعی فروخته می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229130 برچسب‌ها تخم مرغ

دیگر خبرها

  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا (فیلم)
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران